Zorg goed voor jezelf!

wat is Tre

TRE (Tension & Trauma  Releasing Exercises) is een methode die je helpt om op eenvoudige en effectieve manier alledaagse spanning, chronische spanning en/of spanning veroorzaakt door traumatische ervaringen los te laten, zonder over je problemen te hoeven praten.

Hoe doe je TRE?

TRE bestaat uit een aantal eenvoudige oefeningen, die iedereen kan leren en vervolgens thuis kan doen. Doel van deze oefeningen is om een mechanisme te activeren, waarmee spanning die vastzit in het lichaam wordt ontladen. Dit mechanisme heeft ieder van ons van nature. Je hebt waarschijnlijk wel eens tijdens een heftige gebeurtenis ervaren, dat je van schrik, angst of van woede op je benen stond te trillen. Dit zijn neurogene trillingen (=uit je autonoom zenuwstelsel), bedoeld om spanning los te laten, zodat je lichaam weer terug kan keren naar een ontspannen staat.
Door het doen van de oefeningen activeren we dit ontlading mechanisme. Maar anders dan bij een heftige gebeurtenis zoals boven beschreven, heb je hier controle over de ontlading.

'Het helpt mij om beter in mijn vel  te zitten en dat wil ik graag delen met anderen!'